Contabilitate Cluj

Sunteti in cautarea unei firme de contabilitate in Cluj? Sau cautati un simplu contabil in Cluj? Accotax Business solutions este firma de care aveti nevoie. Oferim servicii de contabilitate in Cluj, cu expert contabil in Cluj.

Oferim solutii flexibile, pentru ca fiecare domeniu de activitate are nevoi diferite. Suntem specializati in contabilitate, suntem profesionisti, iar clientii ne recomanda cu incredere.

Suntem la curent cu toate modificarile si actualizarile din domeniul fiscal, ceea ce face ca dumneavoastra sa aveti mai putine griji, puteti astfel sa va ocupati mai atent de extinderea afecerii dumneavoastra.

Oferim consultanta si sfaturi utile in ce priveste optimizarea bugetului si reducerea cheltuielilor pentru taxe si impozite, cheltuieli deductibile din incasari.

Contabilitatea este o activitate specializata in masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea presoanelor fizice si juridice. Trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori.

Functiile contabilitatii:

- Functia de inregistrare si prelucrare a datelor consta in consemnarea, potrivit unor principii si reguli proprii, a proceselor si fenomenelor economice ce apar in cadrul unitatilor patrimoniale si se pot exprima valoric.
- Functia de informare consta in furnizarea de informatii privind structura si dinamica patrimoniului, a situatiei financiare si rezultatelor obtinute in scopul fundamentarii deciziilor. Contabilitatea are o functie de informare interna (pentru conducerea unitatii) si o functie de informare externa (a tertilor).
- Functia de control gestionar consta in verificarea cu ajutorul informatiilor contabile a modului de pastrare si utilizare a valorilor materiale si banesti, de gospodarire a resurselor, controlul respectarii disciplinei financiare etc.
- Functia juridica - datele furnizate de contabilitate si documentele de evidentă servesc ca mijloc de proba in justitie, pentru a dovedi realitatea unor operatii economice si a stabili raspunderea patrimoniala pentru pagubele produse.
- Functia previzionala - informatiile contabile aferente unei perioade deja incheiate pot fi folosite pentru determinarea tendintelor de evolutie a fenomenelor si proceselor economice viitoare.